0573 - 258 258   
5512806/104229007.jpg 5512806/104229046.jpg 5512806/104229024.jpg 5512806/104229022.jpg 5512806/104229031.jpg 5512806/104229025.jpg 5512806/104229032.jpg 5512806/104229026.jpg 5512806/104229027.jpg 5512806/104229030.jpg 5512806/104229033.jpg 5512806/104229045.jpg 5512806/104229028.jpg 5512806/104229029.jpg 5512806/104229019.jpg 5512806/104229034.jpg 5512806/104229005.jpg 5512806/104229036.jpg 5512806/104229035.jpg 5512806/104229037.jpg 5512806/104229038.jpg 5512806/104229039.jpg 5512806/104229040.jpg 5512806/104229041.jpg 5512806/104229042.jpg 5512806/104229043.jpg 5512806/104229047.jpg 5512806/104229044.jpg 5512806/104229013.jpg 5512806/104229008.jpg 5512806/104229015.jpg 5512806/104229017.jpg 5512806/104229049.jpg 5512806/104229010.jpg 5512806/104229048.jpg
5512806/104229024.jpg
5512806/104229022.jpg
5512806/104229031.jpg
5512806/104229025.jpg

Frankenlaan 17 - LOCHEM

Frankenlaan 17 Lochem

Zoekt u de ruimte, kan klassieke schoonheid u bekoren en woont u graag op loopafstand van het bos en het centrum? Wij laten u graag deze heerlijke, monumentale helft van een dubbele villa zien.

Begin twintigste eeuw werd er in Lochem flink gebouwd, en werden de voorname lanen en schitterende huizen die de stad nu zo prachtig sieren, ontwikkeld. Deze zeer riante (168 m2) helft van dubbele villa stamt uit 1909 en is ontworpen door een - voor zijn tijd - zeer veelgevraagde, lokale architect, Bernard J. Beeftink. Door de gehele regio zien we zijn hand, maar hij heeft met name op de wijk bij de Paasberg, Berkeloord en langs de Barchemseweg zijn stempel gedrukt. Aan de Haitsma Mulierlaan vinden we zelfs een nagenoeg gelijk ontwerp, daterend van 1910. Het huis is daarbij in de vroege jaren negentig aangewezen als gemeentelijk monument, maar zelfs los van al deze franje, is dit gewoon een heerlijk gezinshuis.

Wonen aan de voet van de Paasberg, in het oude hart van Lochem in een heerlijk, royaal familiehuis.

Het huis is gelegen op de hoek van één van de beeldbepalende straten van Lochem, de gezellige Frankenlaan - die wordt gekenmerkt door de historische bebouwing en de ruime laanopzet. Achter de voordeur vinden we een warm familiehuis, waar het eigentijdse interieur en de klassieke details van de woning elkaar fantastisch aanvullen. Door het hele huis is het originele programma zichtbaar gebleven, waardoor de authentieke sfeer behouden is. Van de living lopen we via de eetkamer naar de waanzinnige eetkeuken met extra woonkamer. Zeker met opgroeiende kinderen in huis zijn die verschillende plekken om even te kunnen zitten en ‘chillen’ heel erg fijn. Tevens is het huis volledig geluidsdicht gemaakt.

Begane grond
Kom binnen, zo lijkt de stijlvolle, overdekte entree te zeggen. De hoge plafonds geven veel licht en lucht. In de fraaie, lichte hal is de grijze granitovloer nog een mooi document van het eerste begin van dit huis. Het is er één van vele, want het huis heeft nog tal van mooie, historische details; de paneeldeuren, de sierlijsten, de kozijnen, de glas-in-loodramen in de en suite-deuren.
Direct voor ons de semi-separate trapopgang met de WC met fonteintje. Rechts de meterkasten en toegang tot de woonkamer aan de voorzijde van het huis. Het kleurenpalet is ingetogen, strak en modern; wit met muisgrijs. De houten vloer is grijs geschilderd, wat een warme maar ook eigentijdse touch geeft. In de woonkamer is het goed toeven, met de krant, een goed boek en een blokje op de houtkachel in de originele natuurstenen schouw.
De serre was natuurlijk de plek waar de sinaasappelboompjes mochten overwinteren, maar inmiddels is het een heerlijke studeerhoek geworden, met openslaande deuren naar de tuin. De doorgang naar zowel de serre als naar de eetkamer zijn voorzien van de authentieke en suite-deuren.
Vanuit de eetkamer zijn zowel de doorgang naar de tweede woonkamer als naar de keuken geopend. Hierdoor voelt het als één open ruimte, zonder in te boeten aan de geborgenheid en de karakters van de oorspronkelijk vertrekken.
De keuken is een plezier voor elke kookliefhebber; de keuken loopt langs de volle lengte van de ruimte en heeft een eindeloos werkblad en dito bergruimte. Links toegang tot de ruime kelder – voor al uw (wijn)voorraden – en in de nis vinden we de aansluiting voor de wasmachine en droger. Rechts naast de toegang de grote koelvriescombinatie. Op de vloer ligt een stevige PVC-vloer; met de looks van een gietvloer, kan tegen een stootje en is makkelijk te reinigen – kortom, ideaal voor in de keuken en naastgelegen woonkamer.
Om de hoek in de serre vinden we een fijne loungehoek, met openslaande deuren naar het terras.

Bovenverdiepingen
Vanuit de overloop drie zeer ruime slaapkamers, die allemaal een eigen uitloop hebben naar één van de balkons. De badkamer is van zeer recente datum en oogt zeer modern en strak door de grijze tegels, mooi stucwerk en de fraaie spots. Hier een WC, wastafel en een inloopdouche met twee douchekoppen.
De zolder is momenteel in gebruik als bergzolder en een extra slaapvertrek. Met ongeveer 30 m2, een aanzienlijk oppervlak. We vinden hier twee separate bergruimtes en door de dakkapel en de dakramen is het er lekker licht. Wellicht realiseert u hier een extra badkamer of een werkruimte? Het kan allemaal, want aan ruimte is in dit huis geen gebrek.

Buitenruimte
De op het zuiden georiënteerde tuin is onderhoudsarm; bestraat en voorzien van volop bloempotten, met langs de rand borders met een prachtige magnolia met fuchsiaroze bloemen en wolken van hortensia’s die - eenmaal in bloei - het zicht op de met klimop bedekte afscheiding letterlijk verbloemen.
Voor de eetkamer een heerlijke loungehoek; vol in de zon, dus is het hier bij de eerste zonnestralen al genieten geblazen. Links een grindterras met eetgedeelte.
Het tuinhuis is de perfecte bergruimte voor tuingereedschap en fietsen, die makkelijk achterom de tuin in te rijden zijn, via de poort in de klimopafscheiding. Naast de schuur een houtopslag.

Algemeen:
- Bouwjaar : 1909
- Onderhoud : Redelijk tot goed
- Ligging : Op loopafstand van het bos en het centrum
- Beglazing : Gedeeltelijk dubbel glas
- CV-ketel : Remeha HR-combiketel (2020)
- Status : Gemeentelijk monument
- Bijzonderheden : Woning is in 2005-2006 grootschalig verbouwd.

Inhoud : 834 m³
Woonoppervlakte : 168 m²
Overig inpandige ruimte : 51 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 5 m²
Externe bergruimte : 6 m2
Perceeloppervlakte : 306 m²
Aanvaarding : in overleg

Deze woning is voorzien van een Woongarantiekeuring alsmede een energielabel.
Bekijk alle panden met deze woonstijl(en)

Plattegronden

5512806/104392748.jpg 5512806/104392750.jpg 5512806/104392752.jpg 5512806/104392749.jpg 5512806/104392751.jpg 5512806/104610340.jpg

Video



Deel deze woning

De Haan Schippers Makelaars