0573 - 258 258   
Kies de woonstijl
die bij u past!
6 items | Pagina 1 (van totaal 1)

Makelaar omgeving Diepenheim

Uw makelaar in omgeving Diepenheim

Diepenheim is een markant stadje in de gemeente Hof van Twente, gelegen aan de grens tussen Overijssel en Gelderland. Diepenheim heeft ongeveer 2.600 inwoners en een rijke historie die begon in de Heerlijkheid Diepenheim. Oorspronkelijk was het een van de acht middeleeuwse Twentse steden, hoewel nooit officiële stadsrechten zijn verleend. Omdat Diepenheim wel altijd de kleinste van de acht bleef, draagt het dorp al eeuwen de koosnaam ‘het Stedeke’. Samen met de Gelderse kerkdorpen Gelselaar en Geesteren vormt Diepenheim het oostelijk werkgebied van De Haan Schippers makelaars . Wij informeren u graag
De industrialisatie ging aan Diepenheim voorbij, waardoor het landelijke karakter altijd bewaard is gebleven. De omgeving van Den Haller, de gerestaureerde korenmolen die al in 1169 wordt genoemd en waarschijnlijk de oudste watermolen van Nederland is, geniet tegenwoordig de status van beschermd dorpsgezicht. De landgoederen, havezaten en kastelen als Nijenhuis, Huis Diepenheim, het Warmelo, Weldam en Westerflier herinneren nog aan feodale tijden. De pittoreske uitstraling en het historisch erfgoed trekken veel toeristen naar Diepenheim.
Tegenwoordig is Diepenheim vooral bekend als centrum van beeldende kunst, uitnodigend en stimulerend voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Dit proces van facilitering werkt zelfversterkend, en inmiddels zijn er galerieën, beeldentuinen, wisselende tentoonstellingen, workshops, lezingen, symposia en steeds meer kunstwerken in de openbare ruimte. In de herfstvakantie werken tijdens Kunstmoment Diepenheim honderd professionele kunstenaars uit de wijde omtrek op vijftig ongewone locaties, ook in de winkels en bij mensen thuis.
De Haan Schippers Makelaars